Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gołąbki inaczej

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta 1 kg
mięso mielone 0,5 kg
ryż 1,5 szkl
kasza manna 0,5 szkl
jajko 4 szt
pieprz do smaku
sól do smaku
woda 2 litr
koncentrat pomidorowy 1 szt
Papryka ostra mielona Prymat 1 łyżeczka
Papryka słodka mielona Prymat 2 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Gołąbki inaczej

Kroki postępowania

1
Kapustę drobno poszatkować.
Krok 1 - Gołąbki inaczej foto
2
Przygotować mięso mielone wieprzowe.
Krok 2 - Gołąbki inaczej foto
3
Do kapusty dodać surowe mięso, surowy ryż, kaszę manną, jajka oraz wszystkie przyprawy.
Krok 3 - Gołąbki inaczej foto
4
Wszystko wyrobić na jednolitą gładką masę.
Krok 4 - Gołąbki inaczej foto
5
Z przygotowanej masy formować gołąbki i obsmażać ich z obu stron na złoty kolor na rozgrzanym oleju.
Krok 5 - Gołąbki inaczej foto
6
W garnku zagotować wodę z koncentratem pomidorowym, dodać 2 łyżeczki vegety, 1 łyżeczkę soli oraz pieprz do smaku i włożyć wszystkie obsmażone gołąbki, a następnie całość dusić na małym ogniu przez 45 min.
Krok 6 - Gołąbki inaczej foto
7
Po duszeniu wyjąć gołąbki z sosu i jeśli jest zbyt rzadki to zagęścić mąką i jeszcze dodać paprykę ostrą mieloną i doprawić do smaku. Sos powinien być dość ostry.
Krok 7 - Gołąbki inaczej foto
8
Gotowe gołąbki podawać z sosem.
Krok 8 - Gołąbki inaczej foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 06.12.2013 00:16
Pyszne są w tej wersji.
Wafelek2601 07.10.2013 08:42
Wyglądają przepysznie
ppaulina 23.07.2013 21:18
mniam mniam
JOANNA16 15.04.2013 16:20
pycha gołąbki
Piter 31 15.04.2013 07:48
Lubię takie gołąbki.
wiola333 14.04.2013 20:26
bardzo smakowity przepis
David 14.04.2013 20:02
fajny przepis
Renata9 14.04.2013 19:54
Ciekawy pomysł, chyba warto wypróbować

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak