Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gołąbki bez zawijania

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

łopatka 1/2 kg
ryż 10 dkg
kapusta 1/2 małej
cebula
smalec 1 łyżka
Kucharek przyprawa do potraw
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Gołąbki bez zawijania

Kroki postępowania

1
Umyte mięso gotujemy w osolonej wodzie do miękkości. Chłodzimy i mielimy maszynka. Ryż gotujemy w niewielkiej ilości wody z dodatkiem kucharka.
Krok 1 - Gołąbki bez zawijania foto
2
Kapustę szatkujemy i gotujemy w osolonej wodzie.
Krok 2 - Gołąbki bez zawijania foto
3
Obraną cebulkę kroimy na małe kawałeczki i smażymy na smalcu, doprawiamy. Wszystkie przygotowane składniki dajemy do miski i wyrabiamy farsz. Formujemy gołąbki. Przygotowane gołąbki podajemy z sosem pomidorowym lub pieczarkowym.
Krok 3 - Gołąbki bez zawijania foto
4
Smacznego
Krok 4 - Gołąbki bez zawijania foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna59 13.11.2013 13:45
bardzo lubię takie gołąbki
ben-ka 09.10.2013 15:05
smaczne te gołąbki,czasami je robię.
misia53 29.12.2012 20:29
a ja nie robiłam takich i chętnie spróbuję
MagdaXXX 17.12.2012 08:24
bardzo fajne
alaaa 02.11.2012 16:08
też takie robiłam,smaczne
Wacław 25.10.2012 09:30
na pewno smaczne !
Wafelek2601 21.10.2012 09:01
Wyśmienite
Sylwia56
Sylwia56 14.10.2012 21:03
pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak