Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

gołąbki bez zawijania

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kapusta biała 0,5 główki
ryż 1 szkl
szynka wieprzowa 0,4 kg
jajko 2 szt
kasza manna 2 łyżki
sól i pieprz 1 łyżeczka
cebula 1 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat 0,5 szkl
olej rzepakowy 3 łyżki
sos pomidorowy 0,5 l

Przepis i sposób przygotowania na: gołąbki bez zawijania

Ryż gotujemy do miękkości. Kapustę szatkujemy. Mięso mielimy. Cebulę kroimy w drobną kostkę. Wszystkie składniki ze sobą mieszamy, dodajemy przyprawy i roztrzepane jajko oraz kaszę mannę. Mieszamy na jednolitą masę. Formujemy gołąbki i obtaczamy w bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron. Przekładamy gołąbki do naczynia żaroodpornego i zalewamy sosem pomidorowym. Całość zapiekamy pod przykryciem około 40 minut. Smacznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agaK. 27.07.2016 16:08
Takie nagie gołąbki;) Dobry przepis, prosty i smaczny:)
marcia7 27.07.2016 15:56
smaczne i szybsze
adelajda 27.07.2016 15:14
też takie lubię :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak