Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gołąbki

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta biała 1
mięso mielone 1 kg
ryż 2 woreczki
kasza 1 woreczek
sól do smaku
pieprz
bulion warzywny 0,5 l
przecier pomidorowy 2 łyżki
mąka 2 łyżeczki
woda
olej

Przepis i sposób przygotowania na: Gołąbki

Kapustę sparzyć. Każdego liścia rozbić, aby głąb nie był twardy. Mięso przesmażyć na oleju. Doprawić solą i pieprzem. Ryż i kaszę ugotować. Mięso wymieszać z ryżem i kaszą. Na każdego liścia nakładać farsz. Zwijać. Smażyć z obu stron na rozgrzanym oleju.
Bulion zagotować dodać przecier pomidorowy oraz mąkę rozrobioną w wodzie. Zagotować.
Gołąbki podawać polane sosem pomidorowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

MAR3STA 08.08.2016 22:02
Uwielbiam gołąbki
Ewelina1991 08.08.2016 16:26
apetyczne są!!
Anna169Hosz 08.08.2016 13:53
Ale mi narobiłaś smaku:)
dodi 08.08.2016 13:25
pyszne gołąbki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak