Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gołąbki

2.0
(6)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ryż 1 kg
łopatka bez kości 80 dkg
cebula biała 3 sztuki
olej rzepakowy 5 łyżkek
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat szczypta
Czosnek suszony Prymat szczypta
kapusta biała 2 średnie sztuki

Porada

Podawać z sosem pomidorowym lub grzybowym.

Przepis i sposób przygotowania na: Gołąbki

Kapustę sparzyć. Ryż ugotować na sypko i odstawić do wystudzenia. Łopatkę zmielić, podsmażyć do miękkości, cebulę zrumienić na oleju. Wszystko razem wymieszać, doprawić do smaku solą, pieprzem i czosnkiem. Faszerować liście kapusty ryżem i ciasno układać w garnku. Następnie podlać niewielką ilością wody. Parować na małym ogniu ok 1 h.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

paniusiaewa 28.06.2017 18:17
Własnie dzisiaj zrobiłam, mnianuśne.
Katrina.u 01.03.2016 23:01
wyglądają i na pewno smakują pysznie :)
gregor# 24.02.2016 21:33
uwielbiam takie gołąbki :)
Bernadeta1 24.02.2016 18:57
bardzo lubię gołąbki, pyszne
kd045 24.02.2016 17:27
Pysznosci ;)
KORAL 24.02.2016 17:17
Brak mi tu przepisu na ten sos, on wygląda smakowicie...
mirosława4 24.02.2016 17:09
bardzo dobre
Janina 24.02.2016 16:01
Bardzo lubimy gołąbki;))

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak