Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gołąbki

2.0
(9)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż 1 szklanka
mięso z łopatki 1/2 kg
cebula 1 szt
kapusta biała 1 główka
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Gołąbki

Kroki postępowania

1
Ugotować ryż na półtwardo. Mięso zmielić w maszynce. Cebulę zetrzeć na tarce. Wymieszać składniki w misce, dodać sól i pieprz do smaku.
Krok 1 - Gołąbki foto
2
Z kapusty wykroić głąb. W dużym garnku zagotować osolona wodę, włożyć kapustę i pogotować kilka minut. Stopniowo zdejmować wierzchnie liście z kapusty.
Na ostudzone liście nakładać farsz, zawijać.
Krok 2 - Gołąbki foto
3
Mniejsze liście, których nie wykorzystaliśmy do zawijania gołąbków ułożyć na dnie garnka. Ułożyć na nich gołąbki.
Podlać wodą, posolić do smaku i dusić na wolnym ogniu przez około godzinę.
Można podawać z sosem pomidorowym.
Krok 3 - Gołąbki foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 28.04.2014 09:13
uwielbiam gołąbki
gacopierz23 27.04.2014 23:02
moje ulubione danie
gibli 03.10.2013 08:21
lubię gołąbki, bardzo:)
ana1 09.09.2013 15:45
wspaniałe gołąbki
fotoviderek 01.05.2013 08:18
Pyszne gołąbki :)
Pietruszka 25.02.2013 09:57
pyszne
Bernadeta1 17.02.2013 11:22
bardzo smaczne
Henryka2 16.02.2013 22:13
Pyszna klasyka
Magda24 16.02.2013 22:11
pyszne takie tradycyjne :)
Milena87 16.02.2013 19:13
dawno nie jadłam, bardzo pyszne:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak