Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gołąbki

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta 1 sztuka
mięso mielone 0,5 kg
ryż 100 g
cebula 1 sztuka
koncentrat pomidorowy 1 sztuka
sól 1 sztuka
pieprz 1 sztuka
bulion 1 litr

Przepis i sposób przygotowania na: Gołąbki

Kapustę wsadzamy do dużego garnka, całą zalewamy wodą, dodajemy łyżkę soli, gotujemy ok 10 minut. Ryż gotujemy na sypko, mieszamy z mięsem mielonym ,jajkiem i startą na tarce cebulą, doprawiamy. Z kapusty odrywamy liście, usuwamy twarde głąby, zwijamy porcję mięsa w każdym. W garnku układamy kilka liści kapusty i układamy gotowe gołąbki. Zalewamy bulionem. Gotujemy aż kapusta całkowicie zmięknie, pod koniec dodajemy koncentrat pomidorowy i mieszamy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Andysz 10.09.2012 08:44
uwielbiam;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak