Doradca Smaku logoandPrymat logo
Mięsa - najlepsze przepisy SPRAWDŹ

Gołąbki

5.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Liczba porcji
Liczba porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta
1 sztuka
mięso mielone
0,5 kg
Sklep Prymat
ryż
100 g
cebula
1 sztuka
koncentrat pomidorowy
1 sztuka
sól
1 sztuka
Sklep Prymat
pieprz
1 sztuka
Sklep Prymat
bulion
1 litr

Przepis i sposób przygotowania na: Gołąbki

Kapustę wsadzamy do dużego garnka, całą zalewamy wodą, dodajemy łyżkę soli, gotujemy ok 10 minut. Ryż gotujemy na sypko, mieszamy z mięsem mielonym ,jajkiem i startą na tarce cebulą, doprawiamy. Z kapusty odrywamy liście, usuwamy twarde głąby, zwijamy porcję mięsa w każdym. W garnku układamy kilka liści kapusty i układamy gotowe gołąbki. Zalewamy bulionem. Gotujemy aż kapusta całkowicie zmięknie, pod koniec dodajemy koncentrat pomidorowy i mieszamy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Andysz 10.09.2012 08:44
uwielbiam;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak