Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gofry z kremem truskawkowym

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

masło 125 dag
cukier 5 dag
jajko 3 szt
mąka 25 dag
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
mielone migdały 5 dag
mleko 1 szklanka
truskawki 25 dag
śmietana kremówka 2 szklanki
cukier waniliowy 1 op
tłuszcz do gofrownicy

Przepis i sposób przygotowania na: Gofry z kremem truskawkowym

Masło ucieramy z cukrem na puszysty krem. Dodajemy jajka, mąkę przesianą i wymieszaną z proszkiem do pieczenia, migdały oraz mleko. Mieszamy. Nagrzewamy gofrownicę, smarujemy tłuszczem i z uzyskanego ciasta smażymy 9 gofrów. Truskawki płuczemy, oczyszczamy z szypułek, kroimy na kawałki i połowę miksujemy. Śmietanę ubijamy na sztywno z cukrem waniliowym, dodajemy mus truskawkowy i kawałki truskawek / kilka kawałków odkładamy do dekoracji/ i delikatnie mieszamy. Gofry smarujemy kremem truskawkowym, dekorujemy kawałkami owoców i podajemy.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak