Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gofry z dżemem wiśniowym

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

dżem wiśniowy 1 słoik
olej rzepakowy 200 ml
mąka pszenna 300 g
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
cukier waniliowy 2 łyżeczki
cukier 4 łyżki
jajko 3 sztuki
woda 200 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Gofry z dżemem wiśniowym

W miseczce łączymy ze sobą wszystkie składniki, oprócz dżemu. Przesiewamy mąkę z proszkiem do pieczenia, dodajemy cukier i cukier waniliowy, następnie jajka, wodę, olej. Wszystkie składniki mieszamy dokładnie. Możemy użyć miksera lub trzepaczki. Gofrownicę nagrzewamy. Porcje ciasta wykładamy na gofrownicę. U mnie było to około 6- 7 łyżek stołowych na porcję. Zamykamy, dociskamy na kilka sekund, a następnie pieczemy gofry przez kilka minut. Wszystko zależy od gofrownicy, jakiej używacie. W przypadku mojej pieczenie trwało około 8 minut. Tak przygotowane gofry smarujemy dżemem wiśniowym.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

olkaaa 19.01.2014 10:28
rewelacyjne gofry
romanrafal
romanrafal 18.01.2014 08:32
pyszne gofry,idealne na śniadanie
jasiek 12.01.2014 15:28
idealny deser
IKrakowianka 12.01.2014 15:27
pyszności :)
stef 11.01.2014 22:08
Gofry ,to taka deska ratunkowa w przypadku apetytu na słodkości.Pyszne.
Katarzyna/kate1980 11.01.2014 22:04
uwielbiam gofry na pewno wypróbuję przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak