Gnocchi

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • gnocchi

    1 op
  • szpinak

    300 g
  • ząbki czosnku

    5-7 szt
  • śmietana 18 proc

    4 łyżki
  • woda

    1/2 szkl
  • ser żółty

  • oliwa

  • sól i pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Boczek pokroić w kostkę i usmażyć na patelni.
Czosnek obrać przecisnąć przez praskę i podsmażyć chwilkę na oliwie.
Wlać śmietanę i wodę doprawić do smaku solą i pieprzem.
Do sosu wrzucić makaron i gotować ok 5 minut, następnie dodać szpinak i smażyć aż woda odparuje na końcu dodać usmażony boczek. Podawać posypane startym żółtym serem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat