Przepis i sposób przygotowania na: Gniazdka lasagne
W dużym garnku rozpuść masło. Schab pokrój w kostkę i podgrzewaj chwilę. Dodaj pokrojonego w cienkie plasterki selera. Podgrzewaj, aż seler zmięknie. Wyciśnij czosnek. Dodaj pomidory, kukurydzę, fasolę i przyprawy. Podgrzewaj chwilę wszystko razem i dodaj pokrojoną w kostkę paprykę. Wsyp kuskus. Duś aż do wchłonięcia płyny przez kaszkę.
Ugotuj makaron wg przepisu na opakowaniu.
Rozgrzej piekarnik do 200 stopni.
Zagłębienia formy na muffinki posmaruj odrobiną oliwy.
Do formy na muffinki układaj na krzyż płaty makaronu po 2 do każdego wgłębienia. Na makaron układaj plastry wędliny. Wypełnij farszem. Na wierzch układaj plastry sera.
Piecz przez 5-10 minut, do roztopienia sera. Uważaj, bo brzegi szybko się zapiekają.
Smacznego!