Przepis i sposób przygotowania na: Glazurowane żeberka w marynacie
Przygotowujemy marynatę: sos sojowy, Worcester, ketchup, olej, imbir i przeciśnięty czosnek mieszamy dokładnie ze sobą. Obtaczamy żeberka tak żeby były przykryte marynatą ze wszystkich stron. Naczynie z zamarynowanymi żeberkami zostawiamy w lodówce na noc.
Następnego dnia żeberka pieczemy w przykrytym naczyniu żaroodpornym w piekarniku nagrzanym do 190 stopni C przez 2-2,5 h (w zależności od wielkości żeberek), co pól godziny przewracając mięso. Podnosimy temperaturę do 220 stopni C.
Składniki glazury: sos sojowy, Worcaster, ketchup i miód dokładnie mieszamy i smarujemy wierzch mięsa. Pieczemy do zarumienienia mięsa około 10 minut.
Mięso serwujemy z powstałym z marynaty sosem.