Gicz wołowa z warzywami.

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

Pręga wołowa

  • pręga wołowa

Marynata

  • rozmaryn świeży

    2 szt
  • Ziele angielskie całe Prymat

    3 szt
  • Liść laurowy suszony Prymat

    2 szt
  • Pieprz czarny Prymat w młynku

  • przyprawa do potraw Kucharek

    1 łyżeczka
  • ocet balsamiczny

    1 łyżka
  • sos sojowy jasny

    1 łyżka
  • sos chili

    0,5 łyżeczki
  • bulion drobiowy

    200 ml

Warzywa

  • seler naciowy

    2 szt
  • por (biała część)

    2 szt
  • cebula

    2 szt
  • pieczarki

    10 dag
  • marchew

    3 szt
  • sól do smaku

  • pieprz

  • oliwa

    2 łyżki
  • bulion warzywny

    125 ml
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Gicz wołowa z warzywami. foto
Mięso przyprawić i odstawić na 3 godziny
Krok 2 - Gicz wołowa z warzywami. foto
następnie obsmażyć z obu stron na oliwie, podlać częścią bulionu i wstawić najlepiej w żeliwnym garnku do piekarnika nagrzanego do temp. 150oC i piec około 4 godzin, uzupełniając wytworzony w trakcie pieczenia sos, bulionem.
Pieczenie w tak niskiej temperaturze sprawi, ze mięso będzie bardzo soczyste i smaczne.
Krok 3 - Gicz wołowa z warzywami. foto
Na patelni przesmażyć warzywa i podlać bulionem.Poddusić.Upieczoną gicz podać z warzywami.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Bożena Matuszczyk 24.05.2017 17:57
Pyszne mięsko kuszące smakiem i wyglądem;)
Izabela77 31.03.2014 12:13
wygląda rewelacyjnie i na pewno jest pyszne;)
Ania84 30.03.2014 21:06
pyszne sycące danie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat