Gicz cielęca w ziołach i warzywach

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • gicz cielęca

    2
  • oliwa

  • marchewka

  • cebula

  • czosnek

  • seler naciowy

  • sól

  • pieprz

  • rozmaryn

  • szałwia

  • pietruszka

  • bazylia

  • rosół

    1/2 litra
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Porcje giczy cielęcej zalać marynatą z oleju, utartej marchewki, cebulki, czosnku i selera. Doprawić solą, pieprzem, rozmarynem, szałwią, bazylią, posiekaną zieloną pietruszką. Przetrzymać mięso w marynacie co najmniej przez 10 godz. w chłodnym miejscu. Wyłożyć mięso na blaszkę i zalać marynatą. Piec 2 godziny w piekarniku, polewając systematycznie rosołem. Mięso można przykryć folią.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
goofy9 06.07.2012 23:18
ciekawy przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat