Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gęsta zupa z fasolką

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

fasolka szparagowa 3 garście
ziemniaki 6 szt
marchew 2 szt
kiełbasa wiejska ok40 dag
cebula 1 szt
czosnek 1-2 ząbki
Liść laurowy suszony Prymat
mąka
sól
pieprz
śmietana
tłuszcz

Przepis i sposób przygotowania na: Gęsta zupa z fasolką

Ziemniaki i marchew obieramy, kroimy i płuczemy, zalewamy wodą i stawiamy do gotowania.
Fasolkę oczyszczamy i płuczemy. Gdy ziemniaki się zagotują dodajemy fasolkę. Solimy i dodajemy liść laurowy.
Na patelni rozgrzewamy trochę tłuszczu i podsmażamy zmiażdżony czosnek. Wrzucamy do zupy, a na patelni lekko rumienimy drobno pokrojoną cebulę którą też wrzucamy do zupy. Dodajemy pokrojoną w grubsze plastry wędlinę (można też podsmażyć).
Gotujemy do miękkości. Zagęszczamy mąką, śmietaną i doprawiamy dość mocno do smaku (u mnie pieprzem).

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bożena Matuszczyk 08.04.2017 17:35
Smakowita zupa;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak