Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gęsta pomidorowa z pęczakiem

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

marchewka 4
pietruszka 1
seler 0,5
por
cebula
ziele angielskie 2
Liść laurowy suszony Prymat 2
pomidory 5
przecier pomidorowy 250 g
sos sojowy

Przepis i sposób przygotowania na: Gęsta pomidorowa z pęczakiem

Warzywa obrać, marchewkę pokroić w plasterki, pora podzielić na części. Wszystkie oprócz pomidorów zalać wodą. Ugotować wywar, dodając liść laurowy i ziele angielskie. Następnie wrzucić obrane i pokrojone pomidory, wlać przecier, gotować, doprawić sosem sojowym. Zupę ostudzić i zmiksować na krem, podawać z kaszą pęczak.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak