Gęś duszona w kapuście

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • gęsie udka

    2
  • mała główka kapusty

    1
  • jabłko kwaśne

    2 kilka szt.
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pokrojone w małe kawałki mięso gęsich udek posolić, lekko oprószyć mąką i majerankiem, włożyć do rondla i podlać nie wielką ilością wody. Gdy mięso jest miękkie, dodac główkę poszatkowanej kapusty i dalej razem gotować. Następnie dodać starte jabłka i jeszcze chwilę gotować. Przed podaniem doprawić potrawę stopionym, tłuszczem gęsim, wymieszanym z łyżką mąki

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat