Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gazpacho z żółtych pomidorów

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pomidory 1 kg
papryka żółta 1 sztuka
rukola 1 garść
sól i pieprz 1 łyżeczka
ogórek zielony 1 sztuka
czosnek 2 ząbki
ocet winny 1 łyżka
oliwa 1 łyżka
kostki lodu 8 sztuk

Porada

Można dodać 2 kromki suchego chleba

Przepis i sposób przygotowania na: Gazpacho z żółtych pomidorów

Pomidory parzymy, obieramy ze skórki i usuwamy pestki. Następnie kroimy w grubą kostkę, ogórka pozbawiamy pestek ze środka, przecinając wzdłuż na cztery części - ścinamy pestki. Chleb odcisną z wody. Wszystkie składniki (oprócz rukoli) blendujemy.
Następnie doprawić gazpacho solą i pieprzem, odstawić do lodówki na godzinę albo dodać kostki lodu

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ada-Gaba 27.09.2016 20:53
smaczna zupka
ben-ka 22.08.2016 21:33
Chętnie bym spróbowała.
sezamek 23.07.2016 14:01
świetne, zabieram sobie
Bernadeta1 19.07.2016 17:48
na pewno bardzo smaczne
Edith85 19.07.2016 17:44
super pomysł
IKrakowianka 19.07.2016 16:31
bardzo apetyczne
Kolorowa 19.07.2016 16:11
Z pewnością smaczna ta zupa !
Marta Ryżek-Kalkowska 19.07.2016 14:03
ALE ŁADNE :)
kd045 19.07.2016 13:49
piękny kolor ;]
Grazyna0211 19.07.2016 13:30
świetny pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak