Gazpacho z żółtych pomidorów

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pomidory

    1 kg
  • papryka żółta

    1 sztuka
  • rukola

    1 garść
  • sól i pieprz

    1 łyżeczka
  • ogórek zielony

    1 sztuka
  • czosnek

    2 ząbki
  • ocet winny

    1 łyżka
  • oliwa

    1 łyżka
  • kostki lodu

    8 sztuk
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pomidory parzymy, obieramy ze skórki i usuwamy pestki. Następnie kroimy w grubą kostkę, ogórka pozbawiamy pestek ze środka, przecinając wzdłuż na cztery części - ścinamy pestki. Chleb odcisną z wody. Wszystkie składniki (oprócz rukoli) blendujemy.
Następnie doprawić gazpacho solą i pieprzem, odstawić do lodówki na godzinę albo dodać kostki lodu
AZgotuj
Można dodać 2 kromki suchego chleba

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (10)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Ada-Gaba 27.09.2016 20:53
smaczna zupka
ben-ka 22.08.2016 21:33
Chętnie bym spróbowała.
sezamek 23.07.2016 14:01
świetne, zabieram sobie
Bernadeta1 19.07.2016 17:48
na pewno bardzo smaczne
Edith85 19.07.2016 17:44
super pomysł
IKrakowianka 19.07.2016 16:31
bardzo apetyczne
Kolorowa 19.07.2016 16:11
Z pewnością smaczna ta zupa !
Marta Ryżek-Kalkowska 19.07.2016 14:03
ALE ŁADNE :)
kd045 19.07.2016 13:49
piękny kolor ;]
Grazyna0211 19.07.2016 13:30
świetny pomysł

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat