Gazpacho

Gazpacho

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek

×

kg

g

kostka

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pomidory

    1,5 kg
  • papryka czerwona

    2 sztuki
  • ogórek gruntowy

    2 sztuki
  • czosnek

    2 ząbki
  • sól do smaku

  • czarny pieprz mielony Prymat

  • olej rzepakowy

    2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pomidory, paprykę i ogórki umyć. Ogórki obrać. Paprykę oczyścić z gniazd nasiennych. Czosnek obrać. Wszystko umieścić w naczyniu. Doprawić solą i pieprzem , dodać olej i zmiksować. Podawać schłodzone.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat