Gazpacho

Gazpacho

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

mała łyż.

gniazd

mała puszka

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pomidory

    5 dojrzałych
  • papryka czerwona

    1 szt
  • cebula czerwona

    1 szt
  • ogórek zielony

    1 szt
  • czosnek

    2 ząbki
  • grzanki

    1-2 szt
  • oliwa

    2-3 łyżki
  • ocet winny

    do smaku
  • sól do smaku

  • pieprz

    do smaku
  • sok pomidorowy

    1/2 szklanki
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Gazpacho

Pomidory zalewamy wrzątkiem- następnie obieramy ze skórki, kroimy na ćwiartki i usuwamy gniazda nasienne oraz stwardniałe części- umieszczamy w mikserze.
Pozostałe warzywa kroimy w kosteczkę- dodajemy do pomidorów.
Grzanki namaczamy i dodajemy do pozostałych składników.
Wlewamy sok pomidorowy ,oliwę, ocet winny i wszystko miksujemy aż nabierze gładkiej konsystencji.
Przyprawiamy i mocno schładzamy.
Dekorujemy pokrojonymi drobniutko warzywami według uznania.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Futka 20.03.2015 10:10
Uwielbiam! :) Zdrowo, pysznie i aromatycznie :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat