Składniki
kostka
g
kg
gramów
mała łyż.
gniazd
mała puszka
gniazda
dużej łyż.
duża łyż.
ml
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
pomidory
5 dojrzałych -
papryka czerwona
1 szt -
cebula czerwona
1 szt -
ogórek zielony
1 szt -
czosnek
2 ząbki -
grzanki
1-2 szt -
oliwa
2-3 łyżki -
ocet winny
do smaku -
sól do smaku
-
pieprz
do smaku -
sok pomidorowy
1/2 szklanki
Przepis i sposób przygotowania Gazpacho
Pozostałe warzywa kroimy w kosteczkę- dodajemy do pomidorów.
Grzanki namaczamy i dodajemy do pozostałych składników.
Wlewamy sok pomidorowy ,oliwę, ocet winny i wszystko miksujemy aż nabierze gładkiej konsystencji.
Przyprawiamy i mocno schładzamy.
Dekorujemy pokrojonymi drobniutko warzywami według uznania.
Komentarze (1)