Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gazpacho

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pomidory 1 kg
cebula 1 mała
papryka czerwona 0,5 sztuki
ogórek zielony 0,5 sztuki
ząbek czosnku
ocet winny 1 łyżeczka
oliwa 2 łyżeczki
chleb 2 kromki
sól
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Gazpacho

Pomidory sparzyć, obrać ze skórki, następne pokroić na ćwiartki i usunąć gniazda nasienne. Paprykę, cebulę ogórek oraz czosnek pokroić na kostkę. Wszystkie składniki razem z octem, oliwą i (opcjonalnie) 2 kromkami chleba bez skórki umieścić w mikserze i zmiksować. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Chłodzić w lodówce przez ok 2 godziny.
Przed podaniem przyozdobić pokrojonymi w kostkę warzywami (np. papryka, ogórek).

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Małgorzata Pin 07.01.2015 21:53
na pewno pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak