Doradca Smaku logoandPrymat logo
Mięsa - najlepsze przepisy SPRAWDŹ

galaz

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko
9 szt
cukier puder
10 lyzek
masło
25 dag
Bułka tarta klasyczna Prymat
1 lyzka
konfitura truskawkowa
1 szklanka
starta czekolada
30 dag
migdały
1 lyzka
wiórki kokosowe
3 lyzki
orzechy
12 dag

Przepis i sposób przygotowania na: galaz

8 zoltek dobrze utrzec z 8 lyzkami cukru pudru, dodac zmielone orzechy, tarta bulke i piane ubita z 8 bialek, wymieszac, wylac na plaska blache wysmarowana maslem i upiec - 50 min ( lub krocej w zaleznosci od rodzaju piekarnika ), po upieczeniu wylozyc na placek konfiture, od razu zawinac go w rulon, podzielic na 3 czesci i ulozyc w galaz, do naczynia ustawionego na garnku z gotujaca sie woda wbic jajko i ubijac je z cukrem pudrem, a gdy zacznie gestniec dodac czekolade, odstawic garnek z ognia i jeszcze chwile mieszac, utrzec maslo i polaczyc z wystudzona masa czekoladowa, pokryc ciasto kremem, widelcem zaznaczyc linie imitujace kore i oproszyc mielonymi migdalami lub wiorkami.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Betka 18.11.2012 23:42
rewelacja;)
gacopierz23 04.06.2012 13:42
ciekawe
motomaniak 19.11.2011 13:42
ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak