Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Galaretkowy deser

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Lista składników

galaretka arbuzowa 1 szt
galaretka jagodowa 1 szt
jogurt naturalny 200 ml
wino białe wytrawne 1 szkl

do dekoracji

bita śmietana
likier adwokat
mięta liście

Przepis i sposób przygotowania na: Galaretkowy deser

Wino podgrzać i rozpuścić w nim galaretkę jagodową. Odstawić do stężenia w płaskim naczyniu, a następnie pokroić w kostkę.
Drugą galaretkę rozpuścić w 1/2 szklanki wrzątku. Kiedy zacznie tężeć zmiksować ją z jogurtem i wymieszać z tą pokrojoną w kostkę. Przełożyć do małych foremek i odstawić do stężenia.
Deserki wyjąć z foremek i ozdobić. Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wiktoria29 16.09.2015 20:56
ładny deserek
mirosława4 16.09.2015 20:51
smaczny ten deser

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak