Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Galaretka z indyka

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

filet z indyka 50 dkg
marchew 3 szt
pietruszka 1 szt
kukurydza w puszce 1 szt
groszek konserwowy 1 szt
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
ziele angielskie 4 szt
jajko ugotowane na twardo 2 szt
sól do smaku
Żelatyna wieprzowa Prymat
ocet ryżowy

Przepis i sposób przygotowania na: Galaretka z indyka

Kroki postępowania

1
Warzywa obieramy i gotujemy z mięsem, listkiem laurowym i zielem angielskim ok 1 godziny. Wyjmujemy mięso i warzywa. Do szklanek lub innych pojemniczków wsypujemy po jednej łyżeczce groszku i kukurydzy.
Krok 1 - Galaretka z indyka foto
2
Marchewkę kroimy w kostkę, jajko w plasterki. Układamy w szklankach. Ugotowane mięso kroimy w kostkę układamy na warzywach.
Krok 2 - Galaretka z indyka foto
3
1 litr wywaru doprowadzamy do wrzenia.Odstawiamy z ognia. Do gorącego wywaru dodajemy żelatynę i mieszamy do całkowitego rozpuszczenia. Wywar wlewamy do szklanek do wysokości ½ szklanki, ale tak, żeby nic nie wystawało nad powierzchnię wywaru. Odstawiamy do wystygnięcia. Zimne wstawiamy do lodówki na całą noc. Podajemy z octem ryżowym.
Krok 3 - Galaretka z indyka foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wiesława1 27.10.2014 08:49
super galaretki..na bogato!
irenka 26.10.2014 22:00
pyszna,uwielbiam
RenataZ-et 26.10.2014 21:09
lubię taką galaretkę

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak