galaretka z drobiu w foremkach

galaretka z drobiu w foremkach

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • Pozostałości drobiu gotowanego

    45 dag
  • rosół z kury

    ¾ litra
  • cebula

    4 dag
  • białko

    3 sztuki
  • Żelatyna wieprzowa Prymat

    2 dag
  • Jarzyny sezonowe

    do przybrania
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Cebule ugotować w rosole dodać przeprawy, włożyć resztki mięsa przeznaczonego na galaretę. Pogotować chwilę, mięso wyjąć, rosół odtłuścić. Odcedzić rosół, wymieszać z żelatyną. Mięso obrać ze skóry i pokroić. Dno pojemników napełnić odrobina stygnącej galarety, zastudzić na to ułożyć przybranie. Mięso włożyć do pojemniczków zaląc kilkoma łyżkami galarety i zastudzić, aby przybranie przylgnęło do galarety. Stygnąca galareta zalać mięso tak, aby zostało całkowicie przykryte- zastudzić.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
iga2 01.03.2011 09:45
robię taką i lubię
Sylwia88 02.02.2011 11:50
pycha
anja3107 01.02.2011 13:00
też robię podobną

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat