Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Galaretka twarożkowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

majonez 1 szklanka
papryka czerwona pół
papryka żółta pół
ogórek świeży
korniszony 6
Chili pieprz cayenne mielone Prymat
sól
Żelatyna wieprzowa Prymat 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Galaretka twarożkowa

Papryki najpierw obieramy z gniazd nasiennych ,myjemy i kroimy w kostkę,tak samo robimy z ogórka korniszony w cienkie plasterki.Żelatynę moczymy w 4 łyżkach zimnej przegotowanej wody,kiedy spęcznieje,podgrzewamy ją aż się rozpuści.Serek łączymy z ziołami majonezem ,doprawiamy do smaku i mieszamy aby powstał nam gładki krem.Dodajemy pokrojone papryki,ogórki,i tą przestudzoną żelatynę i mieszamy .Wlewamy do salaterek i wstawiamy do lodówki do stężenia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

okrysia 11.01.2014 10:10
SMACZNE TO!
gosia56 09.01.2014 10:04
pyszny ...........

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak