galaretka truskawkowa z pieprzem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • truskawki świeże

    1 kilogram
  • cukier

    1 kilogram
  • woda

    600 mililitrów
  • żel-fix

    2 sztuki
  • pieprz cały

    5 ziaren
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Truskawki myjemy, szypułkujemy i kroimy w kostke. wkładamy do garnka zasypujemy cukrem , zalewamy wodą i doprowadzamy do wrzenia, dodajemy żel fix i gotujemy 2 minuty , łyżką cedzakową wyjmujemy truskawki można je użyc do deseru. do galaretki dodajemy pieprz , wlewamy do wyparzonych słoików , szczelnie zakrecamy i odstawiamy dnem do góry.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
cooleczka 29.01.2012 19:39
nigdy nie próbowa?am z pieprzem - a z czym j? si? podaje?:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat