Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Galaretka na jeden kęs

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pomarańcza 1 szt
woda 300 ml
galaretka truskawkowa 1 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Galaretka na jeden kęs

Kroki postępowania

1
Galaretkę mieszamy w 300 ml wrzątku, czyli mniejsza ilość niż normalnie i odstawiamy.
Krok 1 - Galaretka na jeden kęs foto
2
Pomarańcze przekrajamy na połówki i dokładnie wydrążamy miąższ. Będą nam potrzebne tylko puste wydrążone kubeczki po pomarańczy. Gdy galaretka ostygnie do temp pokojowej, przelewamy ją do pustych naczynek pomarańczowych i wstawiamy do lodówki.
Krok 2 - Galaretka na jeden kęs foto
3
Kiedy zupełnie stężeje kroimy nożem namoczonym w gorącej wodzie, na małe kąski.
Krok 3 - Galaretka na jeden kęs foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Magula 06.12.2012 19:55
dziękuję. Sprawdza się na imprezach
agnieszkalider 06.12.2012 19:26
Rewelacyjny pomysł!
Ewelina47 10.08.2012 21:34
jejku to jest rewelacyjne
Wiesława1 09.08.2012 20:59
super
sylwia / sytofala 26.07.2012 23:25
apetyczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak