Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Galaretka drobiowa - studzielina

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kurczak (około 1kg) szt 1
włoszczyzna szt 1
czosnek ząbki szt 2
Liść laurowy suszony Prymat szt 2
Żelatyna wieprzowa Prymat
jajko ugotowane na twardo szt 3

Przepis i sposób przygotowania na: Galaretka drobiowa - studzielina

Kurczaka oczyścić, rozporcjować, zalać wodą ok. 1,5-2 l. ugotować z włoszczyzną i przyprawami, posolić, przyprawić pieprzem. Wyjąć mięso, obrać z kości, pokroić na drobno. Do wcześniej przygotowanych salaterek dać plasterki marchwi, połówki jajka i rozdrobnione mięsko. Do gorącego wywaru wsypać żelatynę, dokładnie mieszać aż do rozpuszczenia, wystudzić, zalać mięso i postawic do chłodu. Podawać zastygnięte ;)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Agnieszka-87-25 28.02.2014 13:38
często taka robię pycha jest
Dorian 20.02.2014 18:56
pyszna galareta
pestka 21.01.2014 08:54
bardzo smaczna galaretka
IKrakowianka 24.12.2013 16:55
bardzo lubię :)
Adam/ZUB3R 09.12.2013 21:13
wygląda smacznie
gosia1988 30.11.2013 20:38
ale bym zjadła :)
Alex_M 28.11.2013 16:20
lubię taką galaretkę
Bernadeta1 27.11.2013 00:31
dawno nie robiłam a bardzo lubię
Malgorzata549 26.11.2013 10:02
bardzo lubię taką przystawkę

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak