Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Galaretka drobiowa po żydowsku

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kurczak 1 kg
marchewka 2 szt.
seler 10 dag
groszek zielony 10 dag
por 1/2 szt
jajko ugotowane na twardo 2 szt
białko 2 szt
Żelatyna wieprzowa Prymat 1 łyżka
natka pietruszki
pomidor
sól do smaku
pieprz do smaku
liście sałaty

Przepis i sposób przygotowania na: Galaretka drobiowa po żydowsku

Wykonanie:
Mięso opłukać, włożyć do garnka, zalać zimną wodą i zagotować. Dodać oczyszczone warzywa i gotować przez godzinę. Następnie wyjąć mięso i pokroić. Do letniego rosołu dodać białka wymieszane z wodą, namoczoną w zimnej wodzie żelatynę i sklarować rosół. Dna salaterek zalać warstwą gęstniejącej galarety bez warzyw, włożyć groszek, jajka, natkę pietruszki i mięso. Po chwili zalać resztą galarety, ostudzić i podawać na sałacie i pokrojonym pomidorem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

halina17 19.07.2015 21:05
Dobra galaretka.
RenataZ-et 19.07.2015 18:28
super jest taka galaretka!
Anna169Hosz 19.07.2015 15:47
Lubie takie galaretki... obowiązkowo z marchewka i groszkiem:)
adelajda 19.07.2015 15:21
dobra :)))
Franciszek 19.07.2015 15:04
Super galaretka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak