Przepis i sposób przygotowania na: Galaretka drobiowa
Kroki postępowania
Rozpuszczona żelatynę wlewamy do reszty rosołu (ok 3 litry) i dokładnie mieszamy, tak przygotowanym rosołem zalewamy galaretki.
udka z kurczaka | 4 szt |
marchew | 2 szt |
pietruszka | 1 szt |
seler | kawałek |
por | kawałek |
Liść laurowy suszony Prymat | 2 szt |
ziele angielskie | 2 szt |
Żelatyna wieprzowa Prymat | 5 dkg |
groszek konserwowy | 1/3 puszki |
natka pietruszki | 2 łyżki |
jajko ugotowane na twardo | 2 szt |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: