Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Galaretka brzoskwiniowa

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

brzoskwinie w puszce 1 puszka
galaretka brzoskwiniowa 1 paczka
galaretka cytrynowa 1 paczka
bita śmietana 1 paczka

Przepis i sposób przygotowania na: Galaretka brzoskwiniowa

Brzoskwinie wyjąć z puszki i odsączyć z soku. Połowę z nich pokroić w kostkę i wrzucić na dno każdej miseczki lub pucharka. Drugą połowę zmiksować i odstawić. Rozrobic galaretkę cytrynową. zalać nią brzoskwinie , które są w miseczkach lub pucharkach. Odstawić to do zgęstnięcia. Rozrobić galaretkę brzoskwiniową i odstawić do wystygnięcia. Jeśli galaretka brzoskwiniowa będzie już zimna należy zmiksować ją razem z wcześniej przygotowanym musem z brzoskwiń. Jeśli wcześniej przygotowana warstwa z galaretki cytrynowej już zgęstniała, należy wlać mus z galaretką brzoskwiniową. Wszystko odstawić do zastygnięcia. Na wierzch można dodać bitą śmietanę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

asienka15 24.10.2014 22:28
Fajny przepis jutro zrobie bo mam tyle galaretek

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak