Galaretka agrestowa z płatkami róż

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • agrest

  • płatki róż

  • cukier

  • woda

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Agrest zalać wodą i gotować na małym ogniu . Odcedzić sok.Płatki zalać wrzątkiem i pozostawić na 2 godz.Przecedzić,połączyć sok z wodą różaną , zagotować.Dodać cukier i pogotować kilkanaście minut .Rozlać do miseczek ,zostawić w lodówce do stężenia.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat