Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Galareta z nóżek wieprzowych

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

nóg wieprzowych 75 dkg
marchew 1
pietruszka 1
czosnek 2-3 ząbków
ziele angielskie kilka ziaren
pieprz dosmaku
sól dosmaku
natka pietruszki

Przepis i sposób przygotowania na: Galareta z nóżek wieprzowych

Opłukane nóżki i warzywa zalać zimną wodą.Gotować powoli 4 godziny,aż mięso będzie się oddzielać od kości. Pod koniec gotowania osolić. Odcedzić wywar. Obrać mięso z kości i pokroić w kostkę. Wywar przyprawić do smaku czosnkiem roztartym ze solą, marchew pokroić w plastry. Mięso wyłożyć do pojemniczków,zalać wywarem i ostudzić do krzepnięcia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jodaj 16.04.2013 21:25
bardzo lubię taką galaretkę :)
gusia1000 29.12.2012 21:20
Smacznie wygląda.
artur7 26.12.2012 20:47
apetyczne
usmiech 26.12.2012 20:24
muszę spróbować
sylwiusia055 26.12.2012 20:16
smacznie wygląda
halina17 26.12.2012 20:02
Dobra galareta.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak