Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

galareta z mięsa drobiowego

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ćwiartki z kurczaka 2 kg
marchew 3 szt.
pietruszka 2 szt.
por 1/2 szt.
Pieprz czarny mielony Prymat
sól do smaku
Ziele angielskie całe Prymat 3 szt.
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt.
Żelatyna wieprzowa Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: galareta z mięsa drobiowego

ćwiartki gotujemy wraz z warzywami.
dajemy na dno pojemniczka pokrojoną, ugotowaną marchewkę,obieramy mięso.
wywar przelewamy przez sito, zagotowujemy dodając żelatynę i zalewamy mięso w pojemniczku.
kiedy wystygnie galareta przekładamy do lodówki aby stężała.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

irenka 03.01.2015 20:00
pyszna,uwielbiam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak