Galareta z kurczaka

Galareta z kurczaka

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kurczak

    40 dag
  • marchew ugotowana

    1
  • korzeń pietruszki ugotowany

    1
  • kukurydza konserwowa

    o.5 puszki
  • Żelatyna wieprzowa Prymat

    1
  • bulion

    2 l
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Żelatynę rozpuścic w zimnym rosole , wstawic na gaz i ugotowac . Mięso pozostałe z rosołu odrac i poukładac w trzech głębokich talerzach. Marchewkę i pietruszkę pokroic w drobną kostkę i dołączyc do mięsa. Kukurydze z puszki wsypac na talerz tak około 2 łyżek. Ugotowanym rosołem zalac zawartośc talerzy i pozostawic do wystudzenia . Gdy będzie chłodny wstawiamy do lodówki .

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (9)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Motorek 04.10.2013 09:29
smaczna jest taka galaretka
Bernadeta1 12.03.2013 14:19
dawno nie robiłam a bardzo lubię
barbara11561 08.12.2011 09:43
też ją bardzo lubię:)
AGNIESZKA144 08.11.2011 18:17
smaczne
jeta72 13.09.2011 18:11
smakowite;)
Pacia 06.08.2011 11:59
kurczakowa galaretka to jedno z najlepszych dań na wszelkiego rodzaju rodzinnych imprezach. Zawsze czekam na tatar i galaretkę:) Lubię ją polaną odrobinką octu i do tego chlebek-pycha:)
Mariposas 02.01.2011 14:32
PYCHA :)
ben-ka 30.11.2010 20:41
A ja lubię taka kurczakową jest delikatna jak muślinek:)
pacpaw 30.11.2010 19:23
jednak chyba preferuję z wieprzowinki

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat