Galareta z indyka

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • machewka

    2 sztuki
  • pietruszka

    1 sztuka
  • jajka

    3 sztuki
  • Żelatyna wieprzowa Prymat

    1 z bulionem
  • indyk

    50 dag
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Warzywa obrać i ugotować. Jajka ugotować i obrać ze skorupek. Mięso ugotować. wszystkie składniki rozdrobnić i ułożyć w foremkach. Żelatynę przygotować według przepisu na opakowaniu i zalać przygotowanego indyka z warzywami. Schłodzoną galaretkę wstawić do lodówki.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat