Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Galareta z groszkiem i marchewką

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

nóg wieprzowych 1 kg
golonki 1.5 kg
groszek konserwowy 1 puszka
marchewka konserwowa 1 puszka
ziele angielskie do smaku
Liść laurowy suszony Prymat do smaku
sól do smaku
Żelatyna wieprzowa Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Galareta z groszkiem i marchewką

Kroki postępowania

1
Dokładnie myjemy nóżki i golonkę. Do garnka wlewamy wodę i gotujemy. Dodajemy ziele angielskie i liście laurowe. Trzeba pogotować około 3godzin. Nóżki i golonkę wyjmujemy, oddzielamy od kości i rozdrabniamy/kroimy. Wywar doprawiamy solą i pieprzem. Dodajemy mięso i jeszcze kilka minut gotujemy. Dodajemy żelatynę i dokładnie mieszamy.
Krok 1 - Galareta z groszkiem i marchewką foto
2
Z groszku zielonego i marchewki odlewamy zalewę. Warzywa wykładamy na spód każdej salaterki.
Krok 2 - Galareta z groszkiem i marchewką foto
3
Wywarem zalewamy warzywa. Odstawiamy do ostygnięcia.
Krok 3 - Galareta z groszkiem i marchewką foto
4
Po ostygnięciu wstawiamy do lodówki. Galaretę Podajemy skropioną cytryną lub octem.
Smacznego!
Krok 4 - Galareta z groszkiem i marchewką foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

wlicka 19.07.2013 10:13
smaczna!!!!!
Andysz 27.11.2012 10:01
Lubię taką;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak