Galareta z giczy cielęcej

Galareta z giczy cielęcej

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

gniazda

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • gicz cielęca

    1,2kg
  • porcja włoszczyzny

  • ząbki czosnku

    2
  • natka pietruszki

  • cytryny

    1/2
  • przyprawa uniwersalna Kucharek

  • koperek

    kilka gałązek
  • sól

  • pieprz

Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Galareta z giczy cielęcej

Umytą gicz cielęcą zalać 2litrami zimnej wody i gotować godzinę na bardzo małym ogniu.Następnie dodać włoszczyznę i gotować,aż oba składniki będą miękkie.Wówczas wyjąć je z wywaru i przestudzić.Mięso oddzielić od kości i drobno pokroić.Włoszczyznę (oprócz pora) pokroić w cienkie słupki.W salaterce układać warstwami:listki koperku,warzywa,mięso.Wywar przyprawić vegetą,solą,pieprzem,roztartym czosnkiem,zalać nim składniki w salaterce.Odstawić w chłodne miejsce,by galaretka stężała.Przed podaniem przybrać cząstkami cytryny i zieleniną.Podawać z chrzanem i pieczywem.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat