GALARETA WIEPRZOWA

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • nogi wieprzowe

    3 szt
  • golonko

  • jarzyna

  • ziele angielskie

  • Liść laurowy suszony Prymat

  • sól

  • pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Nogi wieprzowe i golonko dobrze oczyścić i ugotować z dodatkiem jarzyn do miękkości.Dodając ziele,liść laurowy,sól i pieprz.Mięso wystudzić,obrać,pokroić.Wywar przelać przez sitko.Do miski dajemy pokrojone mięso jarzynę i zalewamy wywarem.Gdy galareta się zetnie przekładamy na talerz,dekorujemy według uznania.PYSZNOŚCI!!!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (12)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Beata23 31.08.2013 09:36
super Ci wyszła
kate.500 11.06.2013 08:19
smaczna galareta
ben-ka 20.04.2013 10:07
pyszności zrobiłaś.
anemon 18.04.2013 13:34
Bardzo dawno nie robiłam, a szkoda.
IKrakowianka 28.05.2012 21:41
bardzo lubię taką galaretę :)
Pacia 28.01.2012 08:04
wol? galaretk? z kurczaka-ale Twoja wygl?da ?adnie
junox 31.12.2011 17:28
pyszna
Grażyna13 18.12.2011 10:07
Uwielbiam :)
smakowita 22.11.2011 21:43
lubię
barbara11561 20.11.2011 20:42
świetna

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat