Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Galareta warzywna

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kukurydza 1 puszka
groszek 1 puszka
marchewka gotowana 2 szt
szynka gotowana 12 plasterków
Żelatyna wieprzowa Prymat 2 łyżki
bulion warzywny 700 ml
jajko ugotowane na twardo 2

Przepis i sposób przygotowania na: Galareta warzywna

Kroki postępowania

1
Żelatynę zalać niewielką ilością zimnego bulionu i odstawić, by napęczniała. Następnie podgrzać i mieszać, aż się rozpuści. Wlać do pozostałego bulionu. W blaszce (30 cm x 10 cm) wylać niewielką ilość bulionu, tak by pokryte było dno. Wstawić np. do zamrażarki, by zastygł. Ułożyć jajko pokrojone w plasterki.
Krok 1 - Galareta warzywna foto
2
Na jajka wysypać odsączony groszek i zalać bulionem. Odstawić do przestygnięcia.
Krok 2 - Galareta warzywna foto
3
Szynkę zwinąć w plasterki i ułożyć na groszku.
Krok 3 - Galareta warzywna foto
4
Na szynkę wysypać odsączoną kukurydzę, a po bokach ułożyć marchewki. Całość zalać bulionem i odstawić do zastygnięcia najlepiej na całą noc.
Krok 4 - Galareta warzywna foto
5
Blaszkę ułożyć do góry dnem na talerzu, ogrzać ją dłońmi i poczekać, aż galaretka opadnie na talerz.
Krok 5 - Galareta warzywna foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia56 30.10.2013 08:47
moje smaki
Klausia 12.05.2013 10:39
zjadłabym chętnie :)
Katarzyna/kate1980 29.04.2013 10:09
jaka kolorowa
adelajda 20.04.2013 22:44
ślicznie podane !!
fotoviderek 20.04.2013 08:06
Dobra i śliczna galareta :)
IwonaDD 19.04.2013 19:11
wspaniała galaretka
idealme 19.04.2013 17:54
bardzo ciekawy przepis :)
iwi 19.04.2013 17:52
Fajnie wygląda.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak