Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

FUSILLI ZE SZPINAKIEM

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szpinak mrożony 0,5 opakowania
makaron fusili według uznania
cebula 1 sztuka
sól do smaku
pieprz do smaku
czosnek 4 ząbki
zioła do smaku
parme 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: FUSILLI ZE SZPINAKIEM

Tu znów standardowo napiszę, że cieżko podać mi dokładne ilości składników, esperymentujcie ! :)

Cebulę obrać, pokroić i podsmażyć na patelni, dodać szpinak (ok. 200 g.- pół opakowania), udusić, pod sam koniec dodać przyprawy i posiekany czosnek (wedle uznania), teraz czas na dodanie śmietany (jogurtu) i gotowe. Z ręką na sercu zrobienie sosu zajęło mniej niż 15 minut- rewelacja.

Osobno ugotować makaron, odcedzić, połączyć z sosem, przełożyć na talerze, posypać parmezanem (niekoniecznie).

Szybko, tanio i smacznie!

Ps.
200 g. szpinaku plus reszta składników po zmieszaniu z makaronem tworzy 4 (spore!) porcje, u nas w domu starcza na dwie osoby (jedna z osób posiada dodatkowy żołądek) z słynnym już "a zostało coś jeszcze na małą dokładeczkę?" ;)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ilovebake 26.10.2012 18:16
ekstra

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak