fusilli z sałatą i sosem czosnkowym

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • makaron świderki

    100 gram
  • sałata lodowa

    1/4 główki
  • jogurt grecki

    1/2 szklanki
  • czosnek

    2 ząbki
  • sól morska

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Fusilli to po włosku makaron o kształcie świderków. Makaron ugotować al dente wg instrukcji na opakowaniu. Czosnek rozgieść i wymieszać z jogurtem greckim. Doprawić solą i pieprzem. Zimny makaron wymieszać z jogurtem i poszarpaną sałatą lodową. Gotowe, smacznego.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (18)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
alaaa 31.10.2013 21:51
będzie smacznie
Krystyna32 01.10.2013 00:14
apetyczne,,
Wafelek2601 30.08.2013 14:25
Bardzo pomysłowe danie
Ela15 08.08.2013 08:11
super wygląda
Motorek 12.05.2013 08:12
ładnie wygląda
Alex_M 29.04.2013 08:57
apetyczny!
Granita 16.03.2013 00:41
wiosenna...osobiście bardzo lubię dodawać do dań ten rodzaj makaronu
anemon 07.03.2013 15:49
Lubię takie lekkie sałatki. Bardzo ładne zdjęcie.
mirosława4 28.02.2013 16:44
smaczne danie :)
pajbek 22.02.2013 14:12
prosto i zdrowo :-)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat