Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fusilli z kurczakiem w sosie szpinakowym

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron świderki
filet z kurczaka
szpinak mrożony
smietana 18% 2 łyżki
czosnek 2 ząbki
cebula biała 1
olej do smażenia
sól
pieprz
bulion 0,5 l

Przepis i sposób przygotowania na: Fusilli z kurczakiem w sosie szpinakowym

Filet z kurczaka pokroić w kostkę, przyprawić Przyprawą do kurczaka Prymat. Usmażyć.
Cebulę również pokroić w kostkę i zeszklić. Można na tej samej patelni, co kurczaka.
Surowy makaron wrzucić na większą patelnię, dolać 0,5 l bulionu i dusić przez kilka minut. Dodać zamrożony szpinak i całość dusić aż makaron zmięknie. Na koniec dodać podsmażone mięso.
Dodać czosnek, sól i pieprz oraz śmietanę.
Gotowe!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dorrota 07.03.2014 20:32
bardzo fajne :)
alaaa 29.01.2014 11:30
chętnie bym zjadła porcyjkę
Laila2786 17.11.2013 14:48
super potrawa
Motorek 29.10.2013 07:27
smaczny i zdrowy obiad
pierniczkowo 30.09.2013 14:38
uwielbiam taki makaron :)
magduś83 04.09.2013 10:11
zjadam makaron w każdej postaci , więc poproszę troszeczkę :)
anemon 02.08.2013 13:23
Makaron i szpinak to smaczny duet.
Alex_M 22.06.2013 11:10
pyszny makaronik! lubie
Róża1 25.05.2013 08:13
przepyszne danie ,akurat na aktualny sezon:-)
caralajna 22.05.2013 07:16
pyszne danie
galo90 21.05.2013 12:45
bardzo apetyczne!
Marta11 20.05.2013 16:30
smaczne danie
idealme 20.05.2013 16:26
wygląda bardzo zachęcająco!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak