Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Frytki Paszczaka

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 1 szt
czosnek 0,5 ząbka
mąka 1/3 szkl
mleko 1/3 szkl
jajko 1 szt
olej do smażenia
Przyprawa do indyka i dań z drobiu Prymat
sól do smaku

Porada

Podajemy z surówką i pieczywem.

Przepis i sposób przygotowania na: Frytki Paszczaka

Pierś z kurczaka umyć, osuszyć, natrzeć przyprawą, solą i zmiażdżonym czosnkiem. Pokroić w cienkie paseczki. Z mąki, jaja i mleka przygotować ciasto naleśnikowe. Paski kurczaka maczać w cieście i smażyć na rozgrzanym oleju 3-4 minuty.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak