Frykas z indyka i pieczarek

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pierś z indyka

    60 dag
  • pieczarki

    25 dag
  • marchew

    20 dag
  • bulion drobiowy

    2 szklanki
  • cebula

    1 sztuka
  • olej

    2 łyżki
  • śmietana

    2 łyżki
  • białe wino

    1/2 szklanki
  • mąka ziemniaczana

    2 łyżeczki
  • Goździki całe Prymat

    3 sztuki
  • Liść laurowy suszony Prymat

    2 sztuki
  • pieprz

  • sól

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso dokładnie umyc, osuszyc, natrzec pieprzem i solą. Odstawic. Bulion zagotowac, wrzucic do niego cebulę, gożdziki, liście laurowe oraz mięso. Gotowac pod przykryciem ok. 30 minut. Następnie mięso wyjąc, pokroic w kostkę. Pieczarki i marchew pokroic w plastry, podsmażyc na oleju, zalac szklanką wywaru spod mięsa i winem. Dodac mięso. Dusic ok. 10 minut. W oddzielnym naczyniu rozmieszac śmietanę z mąką ziemniaczaną, dolac trochę wywaru, energicznie wymieszac i wlac do mięsa. Zagotowac. Doprawic do smaku.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Mariposas 12.10.2012 20:43
wygląda super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat