Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Frykas z indyka i pieczarek

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z indyka 60 dag
pieczarki 25 dag
marchew 20 dag
bulion drobiowy 2 szklanki
cebula 1 sztuka
olej 2 łyżki
śmietana 2 łyżki
białe wino 1/2 szklanki
mąka ziemniaczana 2 łyżeczki
Goździki całe Prymat 3 sztuki
Liść laurowy suszony Prymat 2 sztuki
pieprz
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Frykas z indyka i pieczarek

Mięso dokładnie umyc, osuszyc, natrzec pieprzem i solą. Odstawic. Bulion zagotowac, wrzucic do niego cebulę, gożdziki, liście laurowe oraz mięso. Gotowac pod przykryciem ok. 30 minut. Następnie mięso wyjąc, pokroic w kostkę. Pieczarki i marchew pokroic w plastry, podsmażyc na oleju, zalac szklanką wywaru spod mięsa i winem. Dodac mięso. Dusic ok. 10 minut. W oddzielnym naczyniu rozmieszac śmietanę z mąką ziemniaczaną, dolac trochę wywaru, energicznie wymieszac i wlac do mięsa. Zagotowac. Doprawic do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Mariposas 12.10.2012 20:43
wygląda super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak