Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Frykadelki z warzywami

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso mielone 50 gram
bułka czerstwa 1 sztuka
cebula biała 2 sztuki
cukinia 1 mała
czosnek 4 ząbki
natka pietruszki 2 łyżki
Kukurydza z Puszki 10 dag
jajko 1 sztuka
tymianek 1/2 łyżeczki
sól 1/2 łyżeczki
pieprz 1/2 łyżeczki
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka
olej do smażenia

Porada

Do kotlecików możemy dodać np. paprykę. Kotleciki możemy podać np. z ziemniakami lub ryżem.

Przepis i sposób przygotowania na: Frykadelki z warzywami

1. Kajzerkę namoczyć w ciepłej wodzie.
2. Cebulę obrać, cukinię umyć. Cebulę i cukinię pokroić w drobną kostkę. Mięso włożyć do miski. Czosnek obrać i przecisnąć przez praskę do mięsa. Kajzerkę odcisnąć, dodać do mięsa razem z cebulą, cukinią, kukurydzą, pietruszką i tymiankiem. Doprawić papryką, solą i pieprzem, wbić jajko i wyrobić całość na masę.
3. Z masy uformować średniej wielkości kotleciki.
4. Na patelni z rozgrzanym olejem smażyć kotleciki z każdej strony na rumiano.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

berys18 16.04.2015 07:37
świetne kotleciki
jasiek 07.04.2015 23:41
ciekawy obiadek
wwwiolka 07.04.2015 20:42
Bardzo fajny przepis.
Kolorowa 07.04.2015 20:39
ciekawy przepis ;)
Kasiaaa 07.04.2015 20:25
Są pyszne :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak