Składniki
kostka
kg
g
gramów
dużej łyż.
gniazda
gniazd
mała łyż.
duża łyż.
ml
mała puszka
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
cebula
2 sztuki -
rodzynki
2 łyżki -
posiekane migdały
2 łyżki -
jajko
1 sztuka -
olej
2 łyżki -
Przyprawa curry orientalna Prymat
1 łyżeczka -
śmietana kremówka
3/4 szklanki -
mąka
1 łyżka -
sól
- - -
cukier
- - -
rosół z kury Kucharek
2 szklanki -
Pieprz czarny mielony Prymat
- - -
Natka pietruszki suszona Prymat
- - -
indyk
50 dag -
kajzerka
1 czerstwa
Przepis i sposób przygotowania Frykadelki indycze w sosie curry
Przed podaniem posypać natką pietruszki. Podawać z ryżem, kuskusem lub makaronem i surówką.
Komentarze (5)