Doradca Smaku logoandPrymat logo
Mięsa - najlepsze przepisy SPRAWDŹ

Frittelle

5.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ryż
150 g
mleko
500 ml
jaja
2
cukier
50 g
masło
20 g
cytryna
1
mąka
3 łyżki
proszek do pieczenia
1 łyżeczka
olej
cukier puder

Przepis i sposób przygotowania na: Frittelle

Do mleka wsypać ryż i gotować na małym ogniu mieszając; jak się ugotuje ryż, wystudzić. Następnie dodać masło, 2 żółtka, cukier, otartą skórkę z cytryny, mąkę i proszek do pieczenia - wszystko wymieszać.
Małą łyżką formować kulki i smażyć na głębokim tłuszczu do zarumienienia. Wykładać na ręczniki papierowe aby uwolnić z nadmiaru tłuszczu. Posypać cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak