Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Frittata z warzywami na patelnię

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

warzywa na patelnię po polsku 2 opak
jajko 6 szt
mleko 3 łyżki
ser parmezan 3 łyżki
sól i pieprz
bazylia
ole do smażnia
Papryka ostra mielona Prymat
masło do formy

Przepis i sposób przygotowania na: Frittata z warzywami na patelnię

Na patelnię wlać odrobinę oleju, wyłożyć zamrożone warzywa, smażyć kilka minut. Następnie do podsmażonych warzyw dodać przyprawy. Do miski wybić jajka, dodać mleko , starty ser , sól i pieprz, rozmieszać widelcem do połączenia składników. Naczynie żaroodporne ( u mnie forma na tartę) wysmarować masłem, wyłożyć podsmażone warzywa i wylać masę jajeczną. Zapiekać w piekarniku w 180 stop. do momentu ścięcia jajek.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak